Promocija monografije "Hasan Hanić - Život i delo"

 U petak, 14.07.2017. godine, na platou ispred biblioteke „Dositej Obradović“ u Novom Pazaru, u izdanju Instituta ekonomskih nauka, promovisana je monografija „Hasan Hanić - život i delo“. 

   Hasan Hanić je redovni profesor Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije, Univerziteta Union u Beogradu. Godine 1993. izabran je za redovnog profesora Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu. Na ovom fakultetu odbranio je magistarsku tezu i doktorsku disertaciju. Svoj životni vijek je proveo radeći u Beogradu i promovišući ono što je nauka i kultura ovog kraja. Na promociji monografije „Hasan Hanić - život i delo“ među gostima su bili i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Meho Mahmutović, profesor Čedomir Čupić i profesor Maruf Fetahović, a putem video snimka prisutnima su se obratili i dr Jovan Zubović i dr Milan Eremić.

   Od podataka iz biografije Hasana Hanića izdvajamo da je  okviru studijskih boravaka proveo određeno vrijeme na ekonomskim fakultetima i poslovnim školama u Njujorku, Londonu, Hamburgu, Berlinu i Moskvi. U svojstvu gostujućeg profesora držao je nastavu na ekonomskim fakultetima u Subotici, Kragujevcu, Nišu, Podgorici i Sarajevu. Biran je u zvanje gostujućeg profesora na univerzitetima u Torinu (Italija) i Košicama (Slovačka).