Učešće na okruglom stolu u Prijepolju na temu "Naši Romi"

U cilju afirmacije zavičajnih fondova, kao i animiranja istraživačkih aktivnosti na zavičajnim odeljenjima i povećanja standarda u njihovoj organizaciji, 16.06.2017. godine, u prijepoljskoj biblioteci „Vuk Karadžić“, održan je okrugli sto na temu „Naši Romi“.

Učesnici ovog, četvrtog po redu, okupljanja kolega sa zavičajnih odeljenja biblioteka iz Srbije i Crne Gore bili su: Ivana Janošević iz Obrenovca, Đina Bajčeta iz Pljevalja, Jasmina Marković iz Kragujevca, Marina Todić iz Sremske Mitrovice, Indira Gendžić iz Nove Varoši, Anđa Bjelić iz Užica, Edin Smajlović i Rafet Mulić iz Bijelog Polja, Marija Šarović iz Pirota, Azra Biševac iz Novog Pazara i Hadija Kriještorac iz Prijepolja. Svaki od učesnika je dao svoj doprinos radu okruglog stola tako što je prezentovao život i porijeklo Roma u svojoj sredini, kao i najistaknutije pojedince u raznim oblastima društvenog života.

Prezentacija predstavnika naše biblioteke se nalazi među ponuđenim fotografijama zabilježenim tokom realizacije ovog veoma uspješnog projekta.