Narodna biblioteka “Dositej Obradović” obogatila knjižni fond za 2018 novih naslova

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ je krajem juna obogatila svoj knjižni fond sa 2000 novih naslova.

Knjige su obezbeđene putem redovnog otkupa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Kako ističu iz biblioteke, za nove naslove izdvojeno je 950 hiljada dinara.

   Sezona je ljetnjih odmora i školskog raspusta, pa je čitanje knjiga jedan od načina kako da kvalitetno provedete svoje vrijeme. Ukoliko ste član Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ i ljubitelj čitanja knjiga, obradovaće vas vijest da je biblioteka značajno obogatila svoj fond.

   „Knjige su obrađene u rekordnom roku. Nalaze se na policama na odeljenjima, a od kolega ćete čuti šta je to najaktuelnije i najprivlačnije za čitaoce“, istakla je diplomirani bibliotekar Binela Fetahović.

   Pored stručne literature iz oblasti filozofije, prava, religije i istorije, na odeljenju za odrasle čitaoce našla su se i brojna djela iz oblasti beletristike. Od 950 novih naslova pristiglih na ovo odeljenje, preporučuje se sledeće:

   »Tu je Orhan Pamuk i njegova nova knjiga „Žena crvene kose“, japanski autor Haruki Murakami „Muškarci bez žene“, Muharem Bazdulj, „Lutka od marcipana“, Sesilija Ahern i knjiga „Godina kada sam te upoznala“. Ljubiteljima fantastike preporučujem „Hronike Ambera“ od Rodžera Zelaznija«, istakla je diplomirani bibliotekar Mersiha Kardović sa Odeljenja za odrasle čitaoce.

   Dečije odeljenje je ovim otkupom obezbedilo 450 novih knjiga.

   »Među tim naslovima izdvojila bih: Holi Smeil „Štreberka“, Oliver Ušman „Neko te posmatra“, Blajton „Zamak avantura“ itd.«, istakla je bibliotekarka Ilda Kurbašević.