Za prvake besplatne članske karte

Dečije odeljenje Narodne biblioteke “Dositej Obradović” od danas je počelo sa podelom besplatnih članskih kartica za sve prvake osnovnih škola.

Osim gradskih škola od ove godine će i prvaci u prigratskim školama dobijati besplatne članske karte. Prva škola koja je primila ove kartice bila je Ćamil Sijarić.

Tradicionalno, Dečije odeljenje Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ deli besplatne članske kartice đacima prvacima. Ove godine novina je to što su se u ovaj program uvrstile i prigratske osnovne škole. Prvaci su se danas družili sa knjigom i oduševljeno čekali da im se uruče kartice.

Učiteljica Adisa Džanković zahvalila se ispred škole Ćamil Sijarić  biblioteci koja je na ovaj način obradovala njihove najmlađe učenike.

„Veliko nam je zadovoljstvo, deca su izuzetno radosna i sretna što je ovo njima priređeno u čast. Zahvaljujemo se na besplatnim članskim kartama. Nadam se da će to biti povod da naša deca, koja inače malo čitaju, od sada se više druže sa knjigom“, dodala je Džanković.

„Moram da naglasim da se, od ove godine u program besplatnih kartica, uključuju i prigratske škole.  Tako da će sad sve škole na teritoiji Novog Pazara moći da dobijaju za prvake besplatne članske karte“, istakla je rukovodilac Dečijeg odeljenja Meleka Župić.

Sa Dečijeg odeljenja poručuju da program podele besplatnih članskih kartica ima za cilj popularizaciju knjige, kao i što više druženja sa decom, koja su kako je istakla Župić, u sve većem broju prisutna.