Proglašeni pobednici konkursa "Priča iz mog zavičaja"

Amra Malićević, Ahmed Slezović i Ilma Plojović pobednici su ovogodišnjeg konkursa ”Priča iz mog zavičaja”, koji već četvrti put za redom organizuje Narodna biblioteka ”Dositej Obradović”.

U tri uzrasne kaktegorije na konkurs se prijavilo 50 mladih, i po oceni predsednika žirija, književnika Enesa Halilovića, talentovanih autora literarnih radova.

”Ima talentovane dece. Pitanje je u kom pravcu će se usmeriti njihov talenat, ali u svakom slučaju, kreativno pisanje je potrebno svima – izjavio je, nakon proglašenja pobednika predsednik žirija, književnik Enes Halilović. On je mladim talentima preporučio da slušaju šta ljudi govore; da što više čitaju različite pisce i neguju sećanja.

”Mogu da kažem da sam zadovoljan, jer su oni najtalentovaniji pokazali da znaju, i da odaberu temu i pokazali su neku elementarnu pismenost, gde se vidi da vladaju jezikom, gramatikom, ali i da znaju da izaberu šta je to literarno u čitavom tom sirovom životu što se može izdvojiti kao umetnost”, rekao je Halilović.

U kategoriji najmlađih talenata, do 4.razreda osnovne škole nagrađeni su: Amra Malićević, Semina Duljević, Nejra Brahić i Mina Baćićanin. Kod onih malo starijih izdvojili su se: Ahmed Slezović, Mina Rupić, Emina Belovođanin i Daris Šutković. U kategoriji srednjoškolci, studenti i odrasli, za Priču iz mog zavičaja, nagrađeni su: Ilma Plojović, Nedžla Zukorlić, Šadija Dazdarević i Petar Petrović.