100 godišnjica nezavisnosti Finske

Ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen, zajedno sa saradnicima i gostima, obeležio je 6.12.2107. godine, u zgradi Poslovnog centra Ušće u Beogradu 100 - godišnjicu proglašenja nezavisnosti zemlje šuma i jezera na severu Evrope.

Ambasador Perti Ikonen je ugostio ličnosti iz javnog, političkog i sveta kulture u Srbiji, kao i članove diplomatskog kora akreditovane u Beogradu.

Na obeležavanju 100 godišnjice nezavisnosti Finske prisustvovali su i predstavnici narodne biblioteke „Dositej Obradović“ iz Novog Pazara, direktor Elijas Rebronja i dr Mensur Zukorlić.

Finska je poznata po jednakosti među njenih 5,4 miliona stanovnika, mekoj hijerarhiji u kompanijama i malim razlikama u primanjima.

Finska je proglašena za najbolju zemlju na svetu, po kriterijumima zdravstva, privrednog dinamizma, obrazovanja, političke atmosfere i kvaliteta života.

Vlasti ulažu velika sredstva u školstvo, kulturu, obuku i istraživanje, što se zemlji vraća kroz jednu od najbolje obrazovanih i naučenih radnih snaga na svetu.