Prezentacija rada u 2017. godini

     Svečanost na kojoj je javnosti prezentovan rad svih odeljenja Narodne biblioteke “Dositej Obradović” u 2017. godini, održana je 31.01.2018. godine u prostorijama ove kulturne ustanove. Rukovodioci odeljenja su tom prilikom u kratkim crtama predstavili prisutnim gostima neke od svojih aktivnosti. Među prisutnima su se našli članovi Gradskog vijeća, Načelnik Gradske uprave Almir Leković, član kabineta Gradonačelnika Grada Novog Pazara Rifat Redžović, Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji Redžep Škrijelj, direktori javnih preduzeća, zaslužni članovi biblioteke i pojedinci. Takođe, svečanosti su prisustvovali gosti iz NB „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva, Miša Milosavljević, direktor i Katarina Jablanović, zamjenik direktora.

   Prethodna godina je za biblioteku i njene upošljene po mnogo čemu bila uspješna. Evo nekoliko pokazatelja uspješnog rada upošljenih u ovoj ustanovi kulture naročitog značaja: 

- U 2017. godini na pozajmnim odeljenjima Biblioteke prvi put je upisano ili obnovilo svoje članstvo 3.562 člana, dok je  ukupno  5.906 aktivnih članova. Na odeljenjima Biblioteke je u datoj godini zabilježeno 38.496 poseta i tom prilikom izdato 26.687 jedinica.

- Ukupan broj pribavljenih monografskih publikacija u 2017. godini je 4.709. Isto tako, Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ je u 2017. godini izdala osam novih naslova. 

- Biblioteka je početkom prošle godine sa pet projekata učestvovala na konkursima koje je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo za 2017. godinu. Od toga broja tri projekta su odobrena. 

- Tokom protekle godine Biblioteka je imala 135 različitih aktivnosti, na osam različitih odeljenja.

   Predstavnici gradske vlasti, lokalnih preduzeća i kulturnih ustanova, kao i gosti iz Kraljeva istakli su kvalitetan rad u Biblioteci i pohvalili sve radnike na čelu sa direktorom Elijasom Robronjom, najavljujući dalju uspješnu saradnju.