STUDIJSKA POSETA INSTITUCIJAMA EU U BRISELU

KONKURS ZA STUDENTE EKONOMSKIH FAKULTETA

- STUDIJSKA POSETA INSTITUCIJAMA EU U BRISELU -

 

 

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u okviru projekta „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“poziva studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru da se prijave na konkurs za petodnevnu posetu institucijama Evropske unije u Briselu.

Cilj posete jeste da se učesnici bliže upoznaju sa procesom pristupanja EU (sa naglaskom na ekonomske aspekte procesa pristupanja), politikama EU, pomoći koju pruža EU, te rezultatima i prilikama koje omogućava proces evropskih integracija, kao i sa procesom ekonomskih integracija u Evropskoj uniji.

 

Uslovi konkursa:

Konkurs je otvoren za studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i za studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerzitetau Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru.

Prilikom prijavljivanja kandidati treba da dostave:

  • CV – najviše do dve strane (na srpskom ili engleskom jeziku) u „Europass“ formatukoji možete preuzeti na linku;
  • fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar – prosečna ocena tokom studija mora biti najmanje 8.00;
  • popunjen prijavni formular na engleskom jeziku koji se nalazi nalinku.

Tokom studijske posete odabrani studenti će imati priliku da sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Evropske komisije i brojnim udruženjima razgovaraju o različitim ekonomskim temama koje se odnose na proces evropskih integracija Srbije i na ekonomske integracije u Evropskoj uniji, ali i da se bliže upoznaju sa procesom pristupanja Srbije EU.

Rezultati konkursa će biti objavljeninakon završetka procesa selekcije, a svi prijavljeni kandidati koji su učestvovali na konkursu će biti obavešteni putem i-mejla o ishodu konkursa.

 

Slanje prijava:

Rok za dostavljanje dokumentacije je petak,8. jun 2018. godine, do ponoći. Prijave pristigle nakon isteka roka neće biti uzete u razmatranje.

CV u elektronskoj formi sa imenom i prezimenom studenta, i kontakt podacima, kao i fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar slati na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Svi troškovi studijske posete će biti u potpunosti će pokriti organizator, a to uključuje:

·       Troškove dolaska u Beograd i odlaska iz Beograda, za učesnike koji nisu iz Beograda;

·       Troškove smeštaja u Beogradu: Za sve polaznike obezbeđeno je noćenje dan uoči putovanja, kao i po povratku za one učesnike kojima je neophodan smeštaj;

·       Troškove prevoza od hotela do aerodroma „Nikola Tesla“i nazad;

·       Troškove avionskog prevoza do Brisela i nazad;

·       Troškove lokalnog prevoza (autobuski prevoz od aerodroma u Briselu do hotela i nazad, kao i markica za lokalni prevoz u Briselu);

·       Troškove hotelskog smeštajau Briselu na bazi noćenja sa doručkom;

·       Troškove putnog i zdravstvenog osiguranja;

·       Troškove ostalih obroka u Briselu.

 

Studenti su u obavezi da nakon završene studijske posete osmisle aktivnost kojom će predstaviti neke od tema obrađivane tokom studijske posete. Aktivnost će biti osmišljena u saradnji sa profesionalnim timom koji sprovodi studijsku posetu.

Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati i-mejlom na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

O projektu „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“

Projekat Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“ podrazumeva organizovanje studijskih poseta institucijama Evropske unije u Briselu i četiri posete susednim državama-članicama Evropske unijetokom 2017. i 2018. godine radi podizanja znanja i razumevanje zainteresovanih strana o EU, procesu pristupanja i pomoći koju pruža EU.