Biblioteka obeležila Dečiju nedelju besplatnom članarinom za prvake

I gradska biblioteka ”Dositej Obradović”, na već tradicionalna način obeležila je Dečiju nedelju. U skladu sa epidemiološkom situacijom i preporuka Vlade organizovan je doček za manju grupu prvaka OŠ ”Halifa bin Zaid al Nahjan”, kojima su uručene besplatne članske kartice, a mališani su na poklon dobili i knjige.

 

Na Dečijem odeljenju Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” danas svečano – radna atmosfera. Bibliotekarke su se potrudile da mališanima OŠ ”Halifa bin Zaid al Nahjan”, ovu ustanovu, u kojoj većina njih prvi put boravi, predstave na najbolji način. Osim poklona, za njih je organizovana i kreativna radionica na kojoj su najmlađi osnovci pravili pozivnice za svoje drugare.

 

”Učenici su polaznici prvog razreda osnovne škole i dolaziće u menjim grupama, tako da će ta podela trajati s obzirom na novonastale okolnosti, malo duže. Nadam se da će mališani uživati u druženju u lepom ambijentu nove biblioteke”, izjavila je bibliotekarka Meleka Župić.

 

Tradiciju dodele besplatnih članskih kartica, u cilju popularizacije navike čitanja u ranom uzrastu, biblioteka neguje već čitavu deceniju. Na ovakav način sve brojnijoj porodici čitalaca pridružuje se još jedna generacija najmlađih osnovaca sa teritorije Novog Pazara.