Kategorija: Kultura

DODELJENA NAGRADA “AMIR DAUTOVIĆ” 2020. GODINU

Nagrada Amir Dautović, koju Kulturni centar Novi Pazar dodjeljuje po treći put, odlukom tročlanog žirija čiji je predsjednik dr Sait Kačapor – univerzitetski profesor emeritus, pripala je Rizahu Grudi iz Novog Pazara za „ukupni doprinos afirmaciji identiteta Bošnjaka u Srbiji, posebno u Sandžaku, kao i kulture, tradicije i običaja Bošnjaka”.

Kategorija: Kultura

SVEČANA DODJELA KNJIŽEVNE NAGRADE „ALADIN LUKAČ“

Svečanost je otvorila Dželila Madžović, nastavnica u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” Novi Pazar kompozicijom na gitari Cafe br. 2 Vojislava Ivanovića i Enes Dupljak, dobitnik nagrada na takmičenjima u programima za mlade koje organizuje Kulturni centar u nekoliko kategorija (besjeda, poezija, voditelj), poezijom rh. Aladina Lukača: „Gitare morte“ i „Kao san“.

Kategorija: Kultura

BESKONCEPTUALNI STAND UP SEMIRA GICIĆA

Novopazarski glumac Semir Gicić koji godinama piše i glumi u beogradskim hit komedijama, odlučio je da napravi Stand up na zahtev publike koja uživa u njegovim klipovima sa specifičnom tematikom “Sorte neljudske”. Posle beogradske premijere, u  Novi Pazar stiže već 22. septembra. Pazaraska premijera zakazana je u nedelju, 22.septembra u 20h u koncertnoj dvorani Kulturnog centra.

Kategorija: Kultura

PROMOVISANA NOVA KNJIGA ASMIRA KUJOVIĆA “‘NESTOROV PEHAR’ POKAZUJE DA JE KUJOVIĆ VELIKI ERUDITA”

Sinoć je, pred brojnim auditorijumom, u Kulturnom centru Novi Pazar održana promocija zbirke poezije Asmira Kujovića „Nestorov pehar“. O knjizi su govorili: prof. dr. Sead Šemsović i doc. dr. Nehrudin Rebihić – profesori Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Lena Demirović – predstavnica BZK „Preporod“ BiH. Moderator programa bio je Ersan Muhović, profesor.