Pedagoški komad o odlučivanju

U novopazarskoj koncertnoj dvorani izveden je i “Pedagoški komad o odlučivanju” u kom su se, pod mentorskim nadzorom reditelja Zlatak Pakovića,  na sceni pokazali novopazarski srednješkolci i studenti. Komad je svojevrsna radionica koja promoviše kritičko razmišljanje o različitim pojavama u školi i društvu...

U novopazarskoj koncertnoj dvorani izveden je i “Pedagoški komad o odlučivanju” u kom su se, pod mentorskim nadzorom reditelja Zlatak Pakovića,  na sceni pokazali novopazarski srednješkolci i studenti. Komad je svojevrsna radionica koja promoviše kritičko razmišljanje o različitim pojavama u školi i društvu.

Riječ je o takozvanom Poučnom komadu koji uči mlade da razmišljaju i upoređuju konkretne životne situacije, analiziraju društvenu odgovornost njihovih vršanjaka ali javnih ličnosti, donose teške odluke, te da se kritički odnose prema svemu što društvo nudi, ali i da, kako ističe rediteilj Zlatko Paković, osjete pravu ulogu pozorišta koje nudi alternativno vrijeme za istorijske događaje.

Predstavu organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u okviru projekta "Mladi na delu protiv nasilja i ekstremizma" Nakon Novog Pazara predstavu će biti u prilici da je gleda i publika u Beogradu, Prijepolju, Sjenici i Tutinu.