OTVARANJE XII GODIŠNJE IZLOŽBE SULUA

U četvrtak, 20. aprila 2017. godine u 20h, u Galeriji MMC, u okviru proslave Dana grada, biće upriličeno otvaranje 12. godišnje izložbe Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika (SULU). 23 likovna umetnika, od kojih četiri nova člana, učestvuju na ovogodišnjoj izložbi: Muriz Čoković, Emir Čoković, Hilmija Ćatović, Ervin Ćatović, Muhamed Đerlek Max, Merjema Đulović, Medžid Fakić, Emina Ganić, Halko Halilović, Almin Hazirović, Tarik Hodžić, Ajla Hrvaćanin, Ismet Hadžić, Aldemar Ibrahimović, Ibrahim Kurpejović, Hidajet Masličić, Elvir Masličić, Izet Mulić, Veselin Nišavić, Kadira Nokić, Rešad Prtinac, Belis Pojatić i Lejla Slezović Nikšić.

 

…Svako umetničko delo odraz je svoga vremena. Ono reflektuje damare trenutka i podneblja u kojem nastaje. Zato umetnost i jeste prefinjena, ona otkriva unutarnja preispitivanja i dileme stvaraoca istovremeno delujući na dušu aktera ali i posmatrača. U toj neverbalnoj komunikaciji na relaciji publika-delo, umetnost postaje nasušna potreba ali da bi se došlo do tog stanja svesti neophodno je da se u svim društvenim sferama afirmiše kreativno delovanje pojedinca.  

 

Novopazarska sredina je oduvek davala podsticaj umetnicima za stvaranje i shodno tome ovaj grad je prepoznat od strane svojih sugrađana ali i kulturnih poslenika u regionu kao značajno kulturno središte. U svetlu ovih smernica treba posmatrati i delovanje Sandžačkog udruženja likovnih umetnika, koje pored ostalih učesnika u umetničkom životu na ovim prostorima, pokazuje vitalnost likovne produkcije. Članovi udruženja su aktivni učesnici na recentnoj umetničkoj sceni a ranije ustanovljena izlagačka praksa da se jedanput godišnje javnosti prezentuju radovi članova udruženja to i potvrđuje…

 

Olivera Vukotić

 

Na otvaranju će govoriti predsednik Udruženja Ervin Ćatović, a izložbu će svečano otvoriti gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.