POZORIŠNA PREDSTAVA ’’SKRIVENE SJENE’’

Predstava “Skrivene sjene” je rađena u produkciji Centra za edukaciju mladih iz Travnika, Bosna i Hercegovina, a ovo izvođenje se sprovodi u organizaciji Centra za omladinski rad iz Novog Sada u saradnji sa Kancelarijom za mlade Novog Pazara i Kulturnim centrom Novog Pazara , uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije i IOGT-NTO.

 

Predstava će biti izvedena u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, 13. oktobra 2017. godine (petak) sa početkom u 20.00h. Ulaz na predstavu je slobodan!

 

“Skrivene sjene” je dokumentarna drama, u produkciji Centra za edukaciju mladih, koja se bavi problemom nasilja nad ženama i decom u savremenom BH društvu.

Autorski dvojac, Maja Pelević i Oliver Jović, kreirali su tekst nakon iscrpnih intervjua sa socijalnim radnicima, žrtvama nasilja i predstavnicima različitih institucija. Predstava se ne bavi direktnim nasiljem, već uzrocima i posledicama koji su godinama prisutni u našem društvu, a ipak se smatraju tabu temama; kao što je konzumacija alkohola kao mogući “okidač” nasilja.

“Skrivene sjene” propituju svest našeg društva i spremnost na njihovo razotkrivanje.

 

Reditelj: Oliver Jović

Scenografija: Kolektiv

Kostimografija: Kolektiv

Scenski pokret: Đena Arifović

Video art i dizajn plakata: Adin Pinjo

Igraju: Renata Ignjić, Matej Baškarad, Alisa Brkić