OTVARANJE IZLOŽBE MEKSIČKIH UMETNIKA „GRAFIČKE VIZIJE 5“

U petak, 16. marta 2018. god. u 19.30h u Galeriji MMC biće otvorena izložba meksičkih umetnika „Grafičke vizije 5“ koja predstavlja novi segment Projekta kontinuirane međunarodne saradnje mr Laposave Miošević Sibinović , koji je u prethodnim istoimenim izložbama 1,2, 3 i 4 imao znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti.

U petak, 16. marta 2018. god. u 19.30h u Galeriji MMC biće otvorena izložba meksičkih umetnika „Grafičke vizije 5“ koja predstavlja novi segment Projekta kontinuirane međunarodne saradnje mr Laposave Miošević Sibinović , koji je u prethodnim istoimenim izložbama 1,2, 3 i 4 imao znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti.Radovi su nastali u Meksiku, zemlji bogate likovne tradicije, realizovani u različitim tehnikama u Ateljeu za istraživanja i produkciju grafike „Karlos Olačea“ (Carlos Olachea), osnovanog 1984. godine koji radi u okviru Fakulteta za likovnu umetnosti i dizajn Nacionalnog univerziteta i dvovekovne Nacionalne akademije „San Karlos“.

 

Pet autora predstavljenih na izložbi sa 31 delom imaju solidno umetničko obrazovanje, uspešnu karijeru, rođeni su i žive u Meksiku, učesnici su brojnih bijenala i radionica, dobitnici nagrada i priznanja. Njihovi radovi su odraz meksičkog podneblja, povezuju bogatu tradiciju sa savremenim likovnim izrazom, imaju prepoznatljiv rukopis, izuzetno vladaju raznim grafičkim tehnikama.

 

Učesnice su:

 

Monika Martines Gutieres

 

Eneida Ernandes Dominges

 

Itsel Kasimiro Krus

 

Dijana Morales Galisia

 

Marta Munjos Aristisabal