Kategorije
Odeljenje za dečju knjigu Preporuke za čitanje

Preporuka odeljenja za dečju knjigu

Spread the love

Uz pomoć ove izvanredno grafički opremljene knjige krenite sa vašom decom na put oko sveta i posetite 22 zemlje na svih pet kontinenata. Upoznaćete se sa običajima, navikama, pesmicama, pozdravima, jelima, igračakama i drugim zanimljivostima iz tih zemalja. Na ovaj način deca vrlo rano stiču osećaj za poštovanje drugačijih kulturnih obrazaca. Knjiga je 1998. godine dobila 1. nagradu na Sajmu knjiga u Beogradu i dve nagrade NEVEN za najbolju ilustraciju dečje knjige i za najbolju dečju knjigu iz oblasti popularne nauke.

Kliknite na sliku

Tri milijuna i jedan mrav žive, rade i spavaju u mravljem gradu, ispod velike kruške u hladu.

Oni imaju kuće na kat, na tri, na pet, na devet katova, oni navijaju budilice na pet da bi se na vrijeme probudili. Točno u pet zazvoni milijun satova, tada mravi ustaju, galame, prave zbrku, oblače se, peru zube u trku.

Kliknite na sliku

Ova likovno neobična i izuzetno ljupka slikovnica namenjena je onim devojčicama koje vole da im se čita neka priča pre spavanja. Fina gradacija u priči o mačku i devojčici i njihovom druženju ima i funkciju uspavanke. U prazna polja u tekstu možete upisati ime vaše devojčice i time učiniti ovu priču posebnom i samo njenom.

Kliknite na sliku

Preporučila Meleka Župić


Glavni junak ovog romana pasdetektiv Alfa 90 zajedno sa svojim prijateljem Kiflom razresava razne situacije u koje zapadaju…

Kliknite na sliku

Tri gusketara jedan je od najboljih romana Branka Copica uz koji cete doziveti nove avanture….

Kliknite na sliku

Preporučila Fatima Škrijelj


U ovoj zbirci pesama Danojlić piše o tramvajima, trolejbusima i vozovima iz 50-tih godina prošlog veka koji se danas nalaze u muzejima.

Kliknite na sliku

Uz igru i zabavu učite

Kliknite na sliku

Preporučila Nusreta Latović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *