Kategorije
Odeljenje za dečju knjigu Preporuke za čitanje

Preporuka odeljenja za dečju knjigu

Spread the love

Ova knjiga sadrzi dosta toga zanimljivog o majmunima o njihovim vragolijama iskazanim u stihovima…

Kliknite na sliku

Saznajte sta rade zecici u decijem vrticu, sta rade za laku noc i u jos puno situacija..

Kliknite na sliku

Preporučila Fatima ŠkrijeljDečije pesme Čika Jove Zmaja je obuhvataju celo detinjstvo od kolevke do dečašstva, sa svim onim što pripada dečjem svetu: igrama i igračkama, životinjama, odnosom prema odraslima itd. Urođena ljubav prema deci, a posebno smrt njegove dece, snažno su podstakli Zmaja da piše za decu.

Jovan Jovanović Zmaj, nenadmašan dečiji pisac, posvetio je veliki deo svog života deci, pišući i uživljavajući se u dečiji način razmišljanja, pokazujući im šta je dobro, a šta ne.

Kliknite na sliku

Preporučila Nusreta Latović


Mika Antić nam sa ljubavlju i sa puno duha govori o svojim prijateljima , ciganskoj deci i njihovom svetu koji živi u “Garavom sokaku”.Kroz priče o drugarstvu, strahu, tugama, odrastanju , ljubavima i snovima , pesnik nas upoznaje sa razigranim dečijim svetom, opisanim kroz živopisne slike života u Garavom sokaku u kojima se može pronaći svako dete.

Kliknite na sliku

Prava knjiga za istiske male junake . Ona govori o stvarima o kojima sanjaju svi dečaci, o hrabrosti, zanimljivim u uzbudljivim putovanjima, neverovatnim avanturama , o ljubavi i drugarstvu koje se dokazuje u najtežim prilikama . Glavni junaci su pilot Sreta, hrabri Koča i Papuanac Ali-Bali.

Kliknite na sliku

Preporučila Meleka Župić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *