Dodjela nagrada nakon uspješno realizovanog Konkursa za kratku priču „Priča iz mog zavičaja“

„Dan Sandžaka“ je praznik koji se obilježava 20. novembra, u znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), u Pljevljima 1943. godine. Povodom tog značajnog datuma naša ustanova će u nekoliko narednih dana građanima Novog Pazara ponuditi veoma zanimljive sadržaje.

U četvrtak, 17.novembra 2016. godine, učenici i studenti će se moći upisati u biblioteku ili obnoviti članstvo sa značajnim popustom od 50%. Akcija će trajati tokom cijelog dana.

U petak, 18.novembra 2016. godine, sa početkom u 19 časova, održaće se promocija knjige Šefke Begović Ličina pod nazivom „Brezđetka“.

U subotu 19.novembra 2016. godine, sa početkom u 18 časova, održaće se dodjela priznanja za doprinos na polju kulturnih aktivnosti realizovanih tokom 2016. godine. Nakon toga će biti upriličen koktel.

U ponedeljak 20.novembra 2016. godine, sa početkom u 18 časova biće održana dodjela nagrada na konkursu za kratku priču „Priča iz mog zavičaja“.

 

Kao završna manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja „Dana Sandžaka“, u prostorijama naše ustanove je 21.11.2016. godine organizovana dodjela nagrada povodom Konkursa za kratku priču „Priča iz mog zavičaja“, koji je organizovalo Zavičajno odjeljenje Narodne biblioteke „Dositej Obradović“.

Na konkurs je pristiglo 57 radova iz tri različite kategorije. U mnoštvu kvalitetnih radova žiri  u sastavu: Nezrina Dolovac - predsednik komisije; Zehnija Bulić – član; Ersin Muhović – član odabrao je one najbolje.

I kategorija - učenici od I do IV razreda:

1. Lejla Daca, III razred

OŠ „Stefan Nemanja“ 


(Priča: Mače)

2. Mina Garčević, IV razred

OŠ „Desanka Maksimović“


(Priča: Leptirica)

3. Emana Redžović, I razred

OŠ „Desanka Maksimović“


(Priča: Oblačak)

 

II kategorija - učenici od V do VIII razreda: 

1. Amir Šehović, V razred

OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ 


(Priča: Braca)

2. Daris Kolić, V razred

OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

(Priča: 18052005)

3. Mihrija Dražanin, VI razred

OŠ „Stefan Nemanja“


(Priča: Princeza)

 

III kategorija - odrasli (srednjoškolci, studenti i ostali):

1. Međedović Fatima


(Priča: Taš Čaršija)

2. Amela Halilović


(Priča: Hayati)

3. Fikret Medagić


(Priča: Knjigoljub)

 Pored nagradjenih  radova svim učesnicima ovog konkursa biblioteka je dodijelila i diplome. Nagrade je podijelila književnik Nadija Rebronja.   

 Ovim konkursom Narodna biblioteka je želela da podstakne građanstvo da  što više na literalan način ispolji ljubav i vezanost za svoj zavičaj.