Posjeta biblioteci šefa misije Evropske unije i gradonačelnika Novog Pazara

U okviru realizacije projekta „Euteka“, 2. novembra 2016. godine Narodnu biblioteku „Dositej Obradović“ je posjetio šef misije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport. 

Na inicijativu naše biblioteke, prije dvije godine je u Narodnoj biblioteci Srbije održan skup na kome je definisan i iniciran projekat koji danas okuplja veliki broj biblioteka širom Srbije, a sve u svrhu upoznavanja građanstva sa idejama i kulturološkim vrijednostima EU kao zajednice evropskih naroda, kroz promotivnu građu ponuđenu svima na uvid, na naročito izdvojenim mjestima. Šef misije Evropske unije u Srbiji je javno pohvalio našu ustanovu i istakao značaj ideje koju smo osmislili i ponudili kancelariji EU, koju je ona veoma efikasno implementirala kroz ovaj projekat.

Osim šefa misije EU u Srbiji, NB „Dositej Obradović“ je posjetio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa svojim saradnicima. On je takođe vrlo pohvalno govorio o radu zaposlenih u našoj ustanovi, posebno kroz zalaganje biblioteke u projektu „EUTEKA“.