Okrugli sto na temu Fotografija zavičaja u organizaciji Biblioteke “Vuk Karadžić” iz Prijepolja

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” je u petak, 10.6.2016 bila učesnik u radu okruglog stola na temu Fotografija zavičaja u organizaciji Biblioteke “Vuk Karadžić” iz Prijepolja. Cilj okruglog stola je bio predstavljanje fotografskih zbirki Zavičajnih odjeljenja i upoznavanje šire javnosti sa svim osobenostima i vrijednostima Zavičajnih odjeljenja. Okruglom stolu prisustvovali su učesnici iz Srbije,...

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” je u petak, 10.6.2016 bila učesnik u radu okruglog stola na temu Fotografija zavičaja u organizaciji Biblioteke “Vuk Karadžić” iz Prijepolja.

Cilj okruglog stola je bio predstavljanje fotografskih zbirki Zavičajnih odjeljenja i upoznavanje šire javnosti sa svim osobenostima i vrijednostima Zavičajnih odjeljenja.

Okruglom stolu prisustvovali su učesnici iz Srbije, Crne Gore i BiH. Svaki od njih je na najbolji način predstavio svoju fotografsku zavičajnu zbirku, a samim tim i na najbolji način predstavio biblioteku iz koje dolazi.

Prestavnik Narodne biblioteke Dositej Obradović u Novom Pazaru, bila je Azra Biševac, diplomirani bibliotekar-rukovodilac Zavičajnog odjeljenja. Ona je prezentacijom Stara čaršija-nekad i sad, upoznala prisutne sa Zavičajnom zbirkom fotografija. Novi Pazar je predstavljen iz naboljeg ugla . Prisutni su iskazali zadovoljstvo što su bili u prilici da se upoznaju sa delovima naše Stare čaršije.