Novi broj časopisa "Pazarče" promovisan u Narodnoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović promovisan je novi broj časopisa Pazarče. Brojni učenici iz različitih osnovnih škola objaviili su radove, pjesme, priče i  intervjue u ovom časopisu za afirmaciju pisane riječi kod mladih.

Svoje radove objavili su učenici od 1. do 8. razreda.  Radovi su temetski i stilski raznovrsni, a objavljene su najbolje priče, pjesme, intervjui, prikazi kulturnih spomenika u Novom Pazaru a, između ostalog, objavljen je i intervju sa direktorkom osnovne škole Desanka Maskimović.

” Djeca su se bavila i istraživačkim radom, pisala na slobodnu temu, imamo tu i neke pošalice, ali i veoma zanimljiv  tekstove o dešavanjima u školskim klupama “, kaže profesorica razredne nastave, Mirsada Tripković.

Književnik Tode Nikoletić, koji je govorio na promociji, kaže da najvažnije to što su radovi u listu “Pazarče” iskreni, nepatvoreni i odraz ljubavi učenika. “List Pazarče je jedna vrsta torte koja može da se jede parče po parče. U ovim tekstovima može da se uživa, oni su odraz njihovog sentimenta, darovitosti, iskrenosti, za razliku od nas odraslih koji u svemu tražimo sumnju”, kaže književnik Nikoletić,

Kao i prošle godine Grad Novi Pazar finansijski je omogućio da i novi broj ovog lista ugleda svjetlost dana. “Ti početni koraci su najteži, a obaveza Grada Novog Pazara jeste da podrži sve ovakve projekte koji afirmišu mlade ljude”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

S obzirom da urednici časopisa primili veliki broj radova talentovanih mališana i da mnogi od njih nisu mogli biti objavljeni, pojedini tekstovi će se, kako je najavljeno, naći u narednom broju ovog lista za djecu.