Skot Linč - CRVENO MORE POD CRVENIM NEBOM

Nova avantura Loka Lamore.

Nova avantura Loka Lamore.

„Kovitlac uzbuđenja.“ SFX

Izvanredni lopov i prevarant Lok Lamora, i neminovno smrtonosni Žan Tanen pobegli su iz rodnog grada i utekli od olupina nekadašnjeg života. Ipak, ne mogu bežati zauvek, a kad se zaustave, odlučuju da se zapute ka najbogatijem – i najnedostižnijem – odredištu na obzorju. Ka gradu-državi po imenu Tal Verar. I ka Kuli greha.

Kula greha je kockarnica nad kockarnicama. Niko nikad iz nje nije ukrao ni novčić – i preživeo. Takvom izazovu Lok jednostavno ne može da se odupre...

...Ipak, Lokov savršeni zločin moraće da pričeka.

Još neko u Tal Veraru želi za sebe stručnost Gospodstvenih nitkova i spreman je da ih ubije ne bi li je dobio. Uskoro su Lok i Žan primorani da se upetljaju u gusarenje. Sjajan posao za lopove koji ne razlikuju jedan kraj galije od drugog.

Skot Linč izatkao je napetu i burnu priču o uzburkanom moru i lukavstvu najniže vrste, priču o poverenju i izdaji, o prijateljstvu stavljenom na teške probe. Vratoloman, pun uzbuđenja i tanano zapleten, novi Linčov roman svakako će biti hit za sve ljubitelje fantastike, ali i spletki.

„... Crvenim morem pod crvenim nebom Skot Linč ispunjava sva čitaočeva očekivanja.“

Patrik Sent Denis, Pat’s Fantasy Hotlist

„Kao i lupeški glavni junak u romanu, Linčov živopisni nastavak Laži Loka Lamore iz 2006. godine šarmantan je, nepredvidljiv, lakonog i iznenađujuće dobro prolazi samostalno, uzevši u obzir vrlo složen zaplet.“

Publisher’s Weekly