V

Vasić Miodrag: rođen je u Novom Pazaru 12. decembra 1919. godine. Pre izbora za predsednika, više od deset godina bio je sekretar NOO, što mu je omogućilo da dobro upozna probleme opštine, sadržaj i metode rada većeg broja predsednika. Mandat mu je trajao od 21. decembar 1957. do 12. decembar 1959.

U vreme Vasićevog predsedničkg mandata održan je u Ljubljani VII kongres SKJ, ocenivši da je radničko samoupravljanje ubrzalo svestrani razvoj zemlje, ojačalo njenu materijalnu i kadrovsku osnovu i pozitivno uticalo na životni standard.

U toku ovog mandata na Goliji je osnovan Ovčarnik, insistiralo se na racionalnom korišćenju neobrađenog poljoprivrednog zemljišta u društvenoj, zadružnoj i privatnoj svojini. Urađena je studija i projekat za podizanje plantažnih voćnjaka i pogona za preradu voća. Zbog ovih projekata Miodrag Vasić imao je velikih prigovora od ljudi iz sela i nekih aktivista u gradu, iako je sve radio uz saglasnost nadležnih organa Sreza i NR Srbije.

Od infrastrukturnih objekata grad je dobio prvi armirano betonski most preko reke Raške u centru grada i prvi put savremeno uređenu glavnu Ulicu 28. novembar. Da bi novopazarska čaršija bila pošteđena čestih bujica koje su dolazile iz sliva potoka Đurđevi stupovi, podignute su kaskade i plantažni voćnjak na celoj površini ovog sliva. Tako je grad sačuvan od poplava i zaustavljena je dalja erozija zemljišta.

U leto 1959. godine Novi Pazar je bio domaćin šestih Sandžačkih igara.

Po isteku svog predsedničkog mandata Miodrag Vasić je završio započete studije agronomije. Bio je direktor Zemljoradničke zadruge„Vojin Popović", koju je vrlo uspešno vodio, što se odrazilo na unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Od 1968. godine radio je u Beogradu kao direktor Poljoprivrednog kombinata „Makiš".

 

 

A B C Č Ć
D Đ E F
G H I J K
L LJ M N NJ
O P R S Š
T U V Z Ž