Kategorija: Kultura

Dan ZAVNOS-a

U Kulturnom centru u Novom Pazaru, dana 20. novembra 2020. godine, realizovan je program „Promocija tradicije kroz umjetnost“, koji se sastojao od izložbe fotografija, slika, kaligrafije, ručnih radova, promocije naslova sandžačkih autora i pisaca (takođe i naslova u kojima se govori o kulturi naroda s ovih prostora), ali i izvedbi sevdaha i folklornih igara. Program je realizovan povodom obilježavanja Dana ZAVNOS-a, nacionalnog blagdana sandžačkih Bošnjaka, a finansijski pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Novi Pazar.

Kategorija: Kultura

“Svlačenje” razgalilo novopazarsku publiku

Nakon više od šest meseci novopazarski ljubitelji pozorišta imali su prilike da na sceni Kulturnog centra uživaju u savremenoj komediji “Svlačenje” rađenoj po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović. Glumice Katarina Žutić i Jelica Sretenović uspele su da izmame osmehe i aplauze publici kojoj je pozorište itekako nedostajalo.

Kategorija: Kultura

Izašao 30. broj časopisa Eckermann

Za pet godina kontinuiranog postojanja izašao je i 30. broj književnog časopisa Ecfkermann. Jubilarni 30. broj prvog, a i dalje jedinstvenog u regionu web časopisa za književnost, donosi raznovrsne pisane i slikovne priloge umetnika sa naših prosotra, ali  i sa različitih meridijana sveta.

Kategorija: Kultura

"Lavina" opet pred novopazarskom publikom

Pozorišna predstava ”Lavina”, koju je Regionalno pozorište iz Novog Pazara radilo u koprodukciji sa lazarevačkim Puls teatrom, nakon duže pauze ponovo je izvedena za novopazarsku publiku. Broj mesta je bio ograničen, a glumci pripremaju novu predstavu, koja će premijerno biti izvedena početkom novembra.

Kategorija: Kultura

PREDSTAVLJEN NOVI ROMAN ŠABANA ŠARENKAPIĆA, ,,KVARTIDA,,

U subotu veče, 17.oktobra 2020. u Galeriji MMC Kulturnog centra Novi Pazar održana je promocija novog romana Šabana Šarenkapića pod naslovom ,,KVARTIDA,,. Urednica IK Darma Books Maša Tomanović je naglasila metafizičku dimenziju romana sa akcentom na specifičnost i posebnost dijalekta ali i savremenost koja se ogleda u vječitim promišljanjima i pitanjima koja su svima bliska. Književnik Zehnija Bulić je u proznom djelu Šarenkapića pronašao vječitog pjesnika.