Kategorije
Odeljenje za dečju knjigu Preporuke za čitanje

Preporuka odeljenja za dečju knjigu

Spread the love

Snela koka jaja je pesmica koju uglavno sva decica znaju… A ako procitate ovu knjigu sigurna sam da cete nauciti jos lepih pesmica o kokoskama koje ce vam se zasigurno svideti…

Kliknite na sliku

Drugari ova knjiga je namenjena za one mladje i dok budete citali uzivacete i slatko nasmejati a mogu reci i dosta toga nauciti..

Kliknite na sliku

Preporučila Fatima Škrijelj


Ova slikovnica se bavi problemima dece pri adaptaciji na boravak u vrtiću. Iskustvo šestogodišnje autorke Dunje povod je za priču uz koju će ovi problemi izgledati manje strašni. Pored velikih ilustracija, u tekstu knjige neke reči su zamenjene sličicama, što je primereno uzrastu za koji je knjiga pisana.

Kliknite na sliku

Preporučila Nusreta Latović


Četiri knjige Duška Radovića, tog zanesenjaka i dečaka u duši. Napravili su odličan izbor poezije i proze za decu kojem će se obradovati podjednako i deca i roditelji. Knjige koje čine ovaj komplet dobile su nazive po godišnjim dobima: proleće, leto, jesen i zima. Od simpatičnih pesmica do smešnih pričica, aforizama i „raznih gluposti“, tu su čuvena radio-igra za decu „Kapetan DŽon Piplfoks“ i „Kako su postale ružne reči“.

Kliknite na sliku

Preporučila Meleka Župić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *