U maju će biti dodjeljena „Književna nagrada Ismet Rebronja“

Narodna biblioteka Dositej Obradović, ustanovila je nagradu Ismet Rebronja. U maju će biti dodjeljena, prvi put – za najbolju knjigu poezije objavljenu u prošloj godini na području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Na konkurs, koji je otvoren do 14. Aprila, mogu se prijaviti autori poezije za odrasle čija je knjiga objavljena u prethodnoj godini, ističe bibliotekarka Azra Biševac: Knjigu u PDF formatu, adresu i broj telefona autori mogu poslati na mail adresu: zavicajno@biblioteka-np.org.rs sa naznakom „Za književnu nagradu Ismet Rebronja“. Književna nagrada se sastoji od novčane nagrade i plakete. Biće dodjeljena 5. maja u prostorijama Narodne biblioteke „Dositej Obradović“. Tom prilikom biće i promovisano nagrađeno djelo, rekla je Biševac.
Ismet Rebronja, po kojem nagrada nosi ime, bio je Sandžački pjesnik, pripovjedač, romanopisac, antologičar, etimolog, esejista i novinar. Objavio je više destina knjiga za koje je dobio brojna priznanja i nagrade. Skoro cijeli radni vijek proveo je u Novom Pazaru, kao urednik i osnivač nekoliko listova i manifestacija. Umro je u Novom Pazaru 2004 godine.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *