Caričina kći – Elen Alpsten

Iza raskošne i razuzdane fasade, ruski carski dvor je zmijsko gnezdo ispunjeno intrigama i ambicijom. Samo žena obdarena beskrajnom hrabrošću i lukavošću može biti dostojna da sedi na prestolu Petra Velikog.

Kada su joj oduzeli sve, nisu računali da će uzvratiti borbom. Kao potomak dinastije Romanovih i kći Petra Velikog i Katarine I, prelepa carevna Jelisaveta najdražesnija je princeza na svetu i ponos čitavog ruskog carstva. Očeva miljenica, okružena je izobiljem i oslobođena
tereta vladavine pošto je žena. Ali nakon smrti Jelisavetine majke, Rusija je rastrgnuta, maske padaju, a prijatelji postaju neprijatelji. Jelisavetin idilični život je narušen.

Dok joj sudbina zadaje udarac za udarcem, ostaje bez prebijene pare i ikakve moći, živeći pod stalnom pretnjom. U ta burna vremena suočava se sa zastrašujućom dilemom: da li je voljna da uhvati uzde moći i preuzme ulogu vladara Rusije ili da sledi korake ubijenog brata. Ali mora odlučiti i šta je sve spremna da učini za svoju zemlju – i za ljubav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *