Promocija knjige “Osnovna škola “Jošanica” Lukare”

Knjiga Osnovna škola “Jošanica” Lukare autora profesora doktora Branka Jovanovića, promovisana je u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”. Pred mnogobrojnom publikom, ljubiteljima pisane reči, predstavljen je sadržaj knjige koja će od zaborava otrgnuti rad ove škole iz davnih vremena.

“Ja sam završio osnovnu školu u Lukarima, učitelj sam i pedagog, i živeo sam sa idejom da se na ovaj način odužim svim kolegama i prijateljima iz sredine iz koje sam potekao”, kazao je autor knjige doktor Branko Jovanović. Profesor Jovanović je zahvalio svim saradnicima koji su pomogli da ova monografija ugleda svetlost dana.

Saradnici autora knjige doktora Branka Jovanovića, direktor Arhiva “Ras” profesor Zoran Popović i profesor doktor Vladan Virijević koji je bio jedan od recenzentata knjige, kažu da je autor učinio pravi potez odlučivši se da napiše jednu ovako vema važnu monografiju.

Promciju knjige i skup na njoj, upotpunila je etno grupa “Rašanke”, koja je ovom prilikom izvela nekoliko etno pesama, prikladnih za ovakvu priliku.

Biljana Veljović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *