Biblioteka obeležila Dečiju nedelju

U obeležavanje Dečije nedelje svake godine uključena je i biblioteka Dositej Obradović, koja je danas povodom Dečije nedelje bila domaćin brojnim đacima, njihovim nastavnicima i roditeljima. Tim povodom je podeljeno 168 besplatnih članskih kartica učenicima prvih razreda prigratskih i seosakih škola.

Okupljanjem mališana osnovnih škola i ove godine Narodna biblioteka Dositej Obradović obeležila je Dečiju nedelju. Organizovana je manifestacija, gde su se stariji đaci predstavili recitacijama, skečevima i plesom. Kako je rekao direk tor ove ustanove Elijas Rebronja cilj ovwe nedelje je da se skrene pažnja na decu, na njihova prava I ostvarivanje istih, a biblioteka je u tom cilju nagradila besplatnim članstvom 168 učenika prigratskih I seoskih škola.

” Cilj nam je da u okviru ostvarivanja tih prava u oblasti kulture skrenemo pažnju na kulturu čitanja. Ovaj put u tu svrhu smo odlučili da ičlanimo 168 đaka prigratskih i seoskih škola” kazao je direktor Narodne biblioteke Dositej Obradović Elijas Rebroinja

Tokom ove nedelje organizovane su brojne manifestacije, kojie će se nastaviti i dalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *