2. Naučna internacionalna konferencija bibliotekara ,,Biblioteke za bolje sutra“

Na poziv Narodne biblioteke Mostar, a povodom 22. oktobra – Međunarodnog dana bibliotekara, Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović“ Novi Pazar je uzela učešće na 2. Naučnoj internacionalnoj konferenciji bibliotekara ,,Biblioteke za bolje sutra“, u Mostaru, Bosni i Hercegovini, sa radom ,,Međubibliotečka saradnja“, predavača Elijasa Rebronje.
Konferencija je bila trodnevna, od 19. – 21. oktobra 2023. godine, sa 36 različitih tema iz oblasti istorije bibliotekarstva, biblioterapije, zavičajne zbirke, kreiranja čitalačkih navika, značaja stručnog organizovanja bibliotekara, obrade knjižnog fonda, izdavačke delatnosti, bibliobusi, biblioteke u digitalnom prostoru, primeri dobre prakse i dr.
Konferenciji su prisustvovali bibliotekari iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Cilj konferencije je bio razmena iskustava, rasprava o bibliotečkim problemima, kao i druženje bibliotekara širom regiona.
Prvog dana konferencije, 19.10.2023. godine, u Velikoj Sali Narodnog pozorišta Mostar, upriličeno je svečano otvaranje konferencije i dodela zahvalnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *