Biblioteka poklonila knjige OŠ ,,Amir Dautović”

Predstavnici Narodne Biblioteke ,,Dositej Obradović” posetili su OŠ ,,Amir Dautović” u Muru i tom prilikom poklonili knjige za potrebe školske biblioteke. Cilj je da se pomogne prigradskim i seoskim školama, da deca koja nemaju mogućnosti da dođu do biblioteke dobiju knjige.

Značaj kluture i umetnosti u vremenu digitalnog sveta je veoma važan i on se najpre ostvaruje u bibliotekama koje su baza svake kulture. Cilj biblioteke je da unapređuje znanje, kulturu i ljubav. Tim povodom su i predstavnici Narodne biblioteke “Dositej Obradović” posetili “OŠ Amir Dutović” u Muru i donirali brojne naslove, istakla je bibliotekarka Zuhra Mustafić.

“Mi ćemo nastaviti saradnju i pozajmicu knjiga sa prigradskim školama putem bibliobusa, gde ćemo đacima koji zbog udaljenosti nisu u mogućnosti da dođu do naše biblioteke, tako da ćemo njima pružiti bibliotečku uslugu”, kazala je za RTV Novi Pazar Mustafić.

Svaka donacija knjiga je od velikog značaja kako za uvećanje bibliotečkog fonda tako i za učenike ove škole koji nisu u mogućnosti da idu do biblioteke i uzimaju knjige, kazala je bibliotekarka OŠ “Amir Dautović” Mihrija Pljakić.

“Mi svake godine dobijamo donaciju različitih knjiga od Narodne biblioteke “Dositej Obradović” koje nam mnogo znače da upotpune obrazovanje, kulturu i vaspitanje naše dece. U ime škole zahvaljujem se biblioteci i nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i dalje”, kazala je Pljakić.

Prema rečima bibilotekarke Mustafić Biblioteka je sada poklonila neke lektirne knjige kao i knjige beletristike. Kako je naglasila, nastaviće i dalje da doniraju ali i pozajmljuju sve one knjige koje im budu potrebne.

Alma Ademović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *