Prva radna poseta Bibliobusa seoskim školama

Predstavnici Narodne biblioteke ,,Dositej Obradović” posetili su OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi i tom prilikom doneli 150 knjiga za iznajmljivanje. Cilj je da se pomogne prigradskim i seoskim školama, da deca koja nemaju mogućnosti da dođu do biblioteke dobiju knjige.

Učenike OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi posetili su bibliotekari Narodne biblioteke “Dositej Obradović” koji su Bibliobisom doneli oko 150 različitih naslova. Deca su bila oduševljena jer sada mogu iznajmiti i druge knjige osim lektira koje su već imali u svojoj školi.

U okviru projekta “Čitaj sa Bibliobusom”, koji je namenjen za posete seoskih matičnih škola, olakšaće se svoj deci, koja nemaju uslova da dolaze do gradske biblioteke, da u svojoj školi iznajme knjigu koju žele a do to nisu samo lektire koje moraju da pročitaju.

“Ovo je prva radna poseta Bibliobusa osnovnim školama koje imamo u planu da realizujemo u okviru projekta “Čitaj sa Bibliobusom”. Cilj projekta je da se deci olakša da dođu do knjige, da se lakše čita. Da deca koja nisu u mogućnosti da nas posete, ovo su udaljena mesta, i da mogu da dođu do lepih knjiga, naslova a ne samo školske lektire”, kazala je RTV Novi Pazar bibliotekarka Narodne biblioteke ,,Dositej Obradović” Meleka Župić.

“Za našu školu mnogo znači ovaj projekat Bibliobusa, zato što će i deca i nastavnici svi građani u okolini imati lakši pristup informacijama, kulturi, knjigama”, kazala je bibliotekarka i nastavnica srpskog kao nematernjeg jezika u OŠ “Đura Jakšić” Elma Hasanović.

Kako je istakla bibliotekarka Meleka Župić iz Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, pored škole u Trnavi ovakve radne posete realizovaće se još i u školama u Muru, Jošanici, Deževi i Osaonici. Kako je rekla, u okviru ovog projekta svi koji posete biblioteku Bibliobusa, kako deca i nastavnici biće besplatno upisani i moći će da iznajmljuju sve one knjige koje žele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *