Biblioteka raspisala konkurs za takmičenje recitatora “Zavičaj se čuva pjesmom”

Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru organizjue takmičenje recitatora u kazivanju na srpskom i bosanskom jeziku pod nazivom “Zavičaj se čuva pjesmom”. Konkursom su pozvani učenici osnovnih škola da se pripreme za takmičenje koje će se održati 21. marta.

Tradicionalno već desetu godinu za redom Narodna biblioteka “Dositej Obradović” organizuje takmičenje recitatora. Prema rečima bibliotekarke Azre Biševac, cilj je popularizacija i predstavljanje zavičajnih pjesnika, negovanje jezika i poetkskog izraza, kao i razvijanje svesti o zavičaju .

“Svaka škola učestvuje sa tri učesnika iz tri kategorije. Prva kategorija su učenici od prvog to trećeg razdeda, druga, učenici od četvrtog do šestog razreda i treća učenici sedmog i osmog razreda. Takmičenje će se odvijati na bosanskom i srpskom jeziku. Izabrane recitacije ne moraju biti samo iz opusa zavičajnih pesama, već mogu biti i od svih ostalih autora. Izbor pesama je slobodan. Pesma treba da bude prilagođena uzrastu. 21. marta u prostorijama biblioteke održaće se takmičenje. Svi učesnici će dobiti zahvalnice dok će najbolji biti posebno nagrađeni”, objasnila je za RTV Novi Pazar bibliotekarka Azra Biševac.

Prema propozicijama konkursa učenici se trebaju prijaviti u prostorijama zavičajnog odjeljenja Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, sa nevedenom pesmom koju će recitovati, autorom pesme i školom koju predstavljaju, najkasnije do 15. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *