Promocija knjige “Nevidljivi ljudi” autora Sabrije Karahmeta

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” u Novom Pazaru organizovala je promociju knjige “Nevidljivi ljudi” autora Sabrije Karahmeta iz Zenice. Ovaj događaj bio je još jedan pokazatelj dobre saradnje sa bibliotekama iz Bosne i Hercegovine, ali i drugih iz regiona.

“Mi smo još u novembru prošle godine potpisali protokol o saradnji sa bibliotekom iz Zenice i ovo je upravo plod te saradnje, odnosno nastavak onog što smo započeli”, kazao je direktor novopazarske biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja.

Urednik “nevidljivih ljudi” i direktor biblioteke u Zenici dr Nermin Ormanović zahvalio je ovdašnjem direktoru biblioteke Rebronji na inicijativi za saradnju dveju ustanova kulture koja je bila ujedno i povod da biblioteke u Bosni i Hercegovini međusobno sarađuju. Zahvalio je novopazarskim ljubiteljima pisane reči koji su prisustvovali promociji pomenute knjige.

“Knjiga Sabrije Karahmeta “Nevidljivi ljudi” je veoma zaniljiva zbirka priča jer je sam Sabrija po sebi specifičan i koristi neke posebne obrasce koji su karakteristični za kratku priču. On je to dobro odradio i zasigurno će svima koji je budu čitali zadržati pažnju do kraja”, kazao je urednik knjige doktor Nermin Ormanović.

“Ovo je moj prvi dolazak u Novi Pazar i mogu vam reći da je on mnogo lepši od onoga što sam čuo o njemu od drugih ljudi. Propustio sam mnogo što do sada nisam dolazio, ali evo ukazala mi se prilika i došao sam, a povod je upravo promocija moje knjige “Nevidljivi ljudi” koja će biti samo početak moje saradnje lično sa vašom bibliotekom”, rekao je autor Sabrija Karahmet.

“Knjigu sam pisao oko dve ipo godine i priče u njoj nastale su po istinitim događajima i ona je na neki način autobiografska. Jako sam zadovoljan što je naišla na dobar odziv kod publike, kazao je Karahmetov.

Biljana Veljović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *