Promocija Monografije “Redžovići u Pružnju”

U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović u petak je održana svečana promocija monografije “Redžovići u Pružnju”, autora Zećira Redžovića i profesora doktora Hivza Gološa. Ova knjiga detaljno prikazuje istoriju i razvoj porodice Redžović, čiji su koreni duboko ukorenjeni u selu Pružnje. Kroz pažljivo istraživanje i sakupljanje materijala, autor je uspeo da dočara bogatstvo tradicije i nasleđa ove porodice.

Na promociji su govorili koautor prof. dr Hivzo Gološ, autor knjige diplomirani ekonomista Zećir Redžović i profesor dr Redžep Škrijelj, koji su istakli značaj ove monografije za očuvanje kulturnog identiteta i pamćenje istorije porodice Redžović. Oni su naglasili da knjiga ne samo da osvetljava prošlost, već i inspiriše buduće generacije da nastave negovanje porodičnih vrednosti.

DSC_1501

“Knjiga je nastala dugogodišnjim istraživanjem i beleženjem sećanja svih Redžovića u Pružnju i okolini. Ona je svojevrstana spomenik, jedan Vakuf budućim generacijama, da ovo što smo mi započeli i postavili temelje o Redžovićima u Pružnju, da nastave i dalje i da se što više umnožava monografijama”, kazao je za RTV Novi Pazar prof. dr Hivzo Gološ.

DSC_1494

Autor knjige Zećir Redžović ističe da je ova knjiga pre svega namenjena njegovom ocu koji je iza sebe ostavio brojne hajrate.

“Ova knjiga je pre svega namenjena mom ovu pa onda mojoj deci i njihovoj deci, da znaju istoriju naše porodice”, objasnio je autor monografije “Redžovići u Pružnju” Zećir Redžović.

Okupljeni su imali priliku da čuju anegdote i zanimljive priče iz života članova porodice, koje su kroz vekove ostale zapisane u sećanju. Promociju je pratilo veliko interesovanje lokalne zajednice, a knjiga je već sada prepoznata kao važan doprinos lokalnoj istoriografiji.

DSC_1526

“Ono što je utkano u samu monografiju govori o uspehu jedne široke porodice Hajrana Redžovića. Čoveka koji je otišao a iza sebe ostavio veliku porodicu koja je danas uspešna u svim sverama života”, istakao je prof. dr Redžep Škrijelj.

DSC_1557

Na kraju događaja, autor monografije Zećir Redžović se zahvalio svima koji su doprineli nastanku ove knjige i pozvao prisutne da se aktivno uključe u očuvanje svojih porodičnih priča. Posle promocije za sve prisutene upriličen je i koktel.

Preuzeto sa sajta RTV

Galerija fotografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *