Nove usluge za decu i mlade u Novom Pazaru

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” je uz pomoć Ministrastva kulture realizovala projekat “Nove usluge za decu i mlade u Novom Pazaru”. Pozajmica elektronskih čitača knjiga je nova usluga koja je sada dostupna čitaocima.

4

“Narodna biblioteka “Dositej Obradović” je uspela da odgovori zahtevima dolazeće generacije koja je privržena novim digitalnim tehnologijama i formama savremenog rada”, kazala je diplomirana bibliotekarka Mersiha Kardović.

2

“Elektronski čitači knjiga zaista predstavljaju jednu revoluciju u čitanju i načinu na kojima prilazimo knjigama, jer sama kombinacija praktičnosti, prilagodljivosti, ekološke prihvatljivosti čini zaista jednim idealnim izborom za jednog modernog čitača. Osim što knjige čini neuporedivo pristupačnim čitaocima ova usluga ima i brojne druge prednosti, jer može sadržati i po nekoliko hiljada knjiga. Ovaj čitač je praktičan i lagan za nošenje i imitira doživljaj tinte na ekranu”, rekla je Kardović.

1

Kardović je objasnila da ovaj čitač omogućava čitanje na dnenom svetlu i nema refleksija. “Olakšava čitanje s obzirom da je veličina slova prilagodljiva ,tako da štiti vid i manje zamara oči od štampanih knjiga. Amazon Kindle čitači nude i dodatne funkcije kao što su beleženje i pretrživanje teksta, ugrađeni rečnici i ima integraciju sa aplikacijama za čitanje”, dodala je diplomirana bibliotekarka Mersiha Kardović.

5

Korisnici će e-čitače kao i štampane knjige moći da iznakme u biblioteci i mogu ih zadržati 15 dana. Iz ove ustanove naglašavaju da se ova usluga neće dodatno naplaćivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *