Narodna biblioteka "Dositej Obradovic"

Preporuka Odeljenja za odrasle čitaoce

Beleške jedne Ane

Moja mama se zove Ana i ja sam Ana, ali Ana je u stvari on, moj otac. To je njegov način razmišljanja, to je ono što je osećao, sve što o životu znamo je tu, sve što je učio mene i sestru Jelenu”, rekla je kćerka Mome Kapora, Ana, na predstavljanju novog izdanja ovog kultnog dela.

“Beleške jedne Ane” nas vraćaju u jedno setno, čedno vreme koje nije slutilo sve ono što nam se dogodilo kasnije.

Sa pašnjaka do naučenjaka

Autobiografija jednog od najvecih svetskih naucnika naseg doba, nagradjena prestiznpm Pulicerovovom nagradom! Knjiga koja se u SAD izucava kao obavezna lektira! Istinita prica o srpskom pastiru iz malog sela Idvor koji je postao jedan od preteca ere telekomunikacija.

Knjige za čitanje preporučile: Mersiha Kardović, Anisa Fetahović

Izvor:

„Antologija srpske književnosti“ je projekat digitalizacije klasičnih dela srpske književnosti Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kompanije Microsoft®

Nije dozvoljeno komercijalno kopiranje i distribuiranje ovog izdanja dela. Nosioci projekta ne preuzimaju odgovornost za moguće greške.

Ovo digitalno izdanje dozvoljava upisivanje komentara, dodavanje ili brisanje delova teksta. Nosioci projekta ne odgovaraju za prepravke i distribuciju izmenjenih dela. Originalno izdanje dela nalazi se na Veb sajtu www.ask.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *