Narodna biblioteka "Dositej Obradovic"

Preporuka za dečju knjigu

Kratkovečna je prelepa bajka o jednoj leptirici koja kao ko i svi leptiri živi samo jedan dan… Ako pročitate ovu bajku saznaćete kako je ta leptirica provela taj dan, da li je bila srećna i šta se sve dešavalo.

Kliknite na sliku

Ovo je zbirka pesama uz koju mozete provesti dan ispunjen radoscu i mastom

Preporučila Fatima Škrijelj


Zbirka “Pustolovne priče” namenjena je deci. Na početku knjige stoji posveta koja govori da je pisac knjigu posvetio svojoj deci Radivoju, Anđeliji i Neveni. Kroz celu knjigu provlače se ilustracije veoma maštovit francuskog slikara Anri Rusoa. Ruso je tada radio na carini. Gledao je ljude kako putuju, ali on sam nije imao novaca za putovanje. Zato je krenuo na jedno putovanje uz pomoć mašte, crtajući predele koje je želeo da vidi. Na svojim slikama koristio je jarke boje, naročito zelenu, za koju je govorio da je “boja života”.

Kliknite na sliku

Preporučila Nusreta Latović


Detinjstvo i svakodnevni život u Pančevu za vreme nemačke okupacije ne moraju biti sumorni, ako ste u društvu Pavla Šibice i njegovih drugara. U ovom romanu se prepliću stvarnost i snovi, lenčarenje na obali Tamiša i fantastične priče Pavlovog neobičnog ujaka, svetskog fotografa Save. Uživajte u čudesnim dogodovštinama ovih dečaka koji, sedeći na prevrnutom čamcu, crtaju na pesku plan bekstva u Afriku…

Kliknite na sliku

Ovaj roman je topla priča o željama, koja se događa na našem prostoru, u vreme burnih ranih devedesetih, u porodičnoj atmosferi. Glavna junakinja je devojčica Bojana koja ima dve velike ljubavi: klavir i jednog dečaka. Ali ima i još nešto važno – mnogo želja da ostvari. Da li će?

Kliknite na sliku

Preporučila Meleka Župić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *