Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović“ Novi Pazar na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović“ Novi Pazar je ove godine po prvi put u dugoj istoriji svog postojanja, uzela direktno učešće na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu kao izlagač, time se pridružila grupi od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji su svoje izdavačke delatnosti predstavili na ovogodišnjem sajmu knjiga.
Na štandu BIblioteke u hali 4, posetioci sajma su mogli da vide bogatu ponudu izdavačke delatnosti novopazarske biblioteke sa 90 različitih naslova, koje je naša Biblioteka kao izdavač pripremila u proteklih 10 godina rada.
Na štandu Biblioteke, mogao se naći različit žanr, od romana, poezije, proze, naučnih dela, rečnika, dečje literature i dr.
Takođe, na ovogodišnjem sajmu knjiga predstavljeno je 11 lektira prevedenih na bosanski jezik, štampanih u okviru edicije ,,Grlica“, naše izdavačke delatnosti.
U duhu slogana 66. Međunarodnog sajma knjiga ,,Živele knjige“, pripremljen je trodnevni program pod nazivom ,,Priče sa zavičajnim piscima“, koji je trajao od 22. do 24. oktobra 2023. godine.

      Ideja je bila da kroz priču sa zavičajnim piscima i predstavljanjem njihovog književnog stvaralaštva na štandu Biblioteke, omogući svim zainteresovanim da uzmu učešće u razgovoru sa piscima, na taj način oživimo knjige i time damo doprinos celoj priči, a u duhu slogana sajma.
Gosti našeg štanda na sajmu su bili brojni pisci, predstavnici Gradskih uprava, ustanova, predsednica Društva bibliotekara Srbije, razna udruženja i drugi.
Izlazak na Sajam knjiga u Beogradu je realizovan uz pomoć Gradske uprave grada Novog Pazara, rukovodstva Sajma i brojnih sponzora iz Novog Pazara koji su podržali ovu našu ideju.

Galerija slika

1. dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *